کارگردان نمایش های «مکبث» و «تاج محل» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: واقعاً جای سوأل است که چطور یک هنرپیشه معمولی که اصلاً استار هم نیست و می تواند دانش آموخته بازیگری از موسسات خصوصی یا دانشگاه باشد یا تجربی تربیت شده باشد دستمزد ماهانه اش از بودجه یک سال تئاتر کشور بیشتر است؟
وی ادامه داد: نکته متأثرکننده اینجا است که همین هنرپیشه وقتی وارد تئاتر می شود حتی ماهی ۵۰۰ هزار تومان هم دستمزد نمی گیرد! آیا یک بار مسئولان ما از خودشان سوأل کرده اند چرا باید این چنین باشد؟ چرا ما باید به سینما، تلویزیون، پلتفرم ها و امثالهم بیشتر از هنر تئاتر که مادر هنرها است اهمیت بدهیم؟
دژاکام سپس با بیان اینکه در همه دنیا هنرمندان بزرگ در تئاتر کار می کنند تا بگویند ما بلد هستیم زنده کار کنیم و با اجرای چند ساعته در صحنه از پا نمیفتیم خاطرنشان کرد: متأسفانه سیاست گذاری های غلط در کشور ما باعث شده تا نه تنها هنرمندان بزرگ بلکه بسیاری از هنرمندان نوپا و تازه کار هم حاضر به حضور در حوزه هنرهای نمایشی نشوند.
این هنرمند خاطرنشان کرد: البته متأسفانه بی توجهی به حوزه تئاتر در کشور ما نهادینه شده است و معضلاتش به یک دولت خاص مربوط نمی شود اما من امیدوارم دولتمردان جدید ردیف بودجه شرافتمندانه ای را برای حوزه تئاتر در نظر بگیرند؛ ما همه ایرانی هستیم و برای اعتلای کشورمان در تمامی حوزه ها فعالیت می کنیم و همانطور که در کنار رئیس جمهورمان ایستاده ایم هر کسی را که ایشان به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کنند یاری خواهیم کرد و امیدواریم وزیر محترم هم تدبیری برای رسیدگی به معضلات ما اندیشه کنند.
کارگردان نمایش های «ضیافت شیطان» و «سیاوش خوانی» تصریح کرد: هنرمندان تئاتر در هیچ گروه و باند و دسته سیاسی نیستند، آن ها همه می خواهند برای رشد و اعتلای فرهنگ و هنر این مرز و بوم کار کنند و کمترین انتظارشان همراهی مدیران فرهنگی و دولتمردان است.
وی تأکید کرد: در حال حاضر ما برای اجاره یک سالن معمولی باید حداقل شبی ۳ میلیون تومان کرایه بدهیم که در ماه مبلغی حدود ۹۰ میلیون تومان می شود؛ حداقل رقمی حدود ۲۰۰ میلیون تومان نیز هزینه لباس، دکور، تبلیغات و... می شود و نتیجه این می شود که یک تئاتر بدون در نظر گرفتن هزینه دستمزد عوامل حدود ۳۰۰ میلیون تومان تمام می شود!
دژاکام در همین راستا متذکر شد: امیدوارم مسئولان دولت جدید ضمن رایزنی با شهرداری برای حمایت از تولیدات تئاتری بودجه های سرگردان حوزه فرهنگ و هنر را برای رشد و احیای هنر تئاتر هزینه کنند.
این کارگردان تئاتر با انتقاد شدید از عملکرد شهرداری در حوزه تئاتر اظهار داشت: در همه دنیا شهرداری ها به هنرمندان بزرگ شان برای تولید تئاتر کمک می کنند اما شهرداری ما می رود در تپه های عباس آباد تئاترهایی را روی صحنه می برد که بودجه های هنگفت چندین میلیاردی دارند و کارگردانش دست چپ و راست خود را تشخیص نمی دهد! واقعاً نمی دانم دلیل این اتفاقات تلخ چیست و ما تا چه زمانی باید شاهد چنین فجایعی باشیم؟
دژاکام در پایان این گفتگو خطاب به مدیران فرهنگی دولت سیزدهم گفت: امیدوارم تمامی مدیران فرهنگی دولت آینده تئاتر را به رسمیت بشناسند؛ برای تئاتر هزینه کنند و دست هنرمندان را با ممیزی های بسیار نبندند؛ همه هنرمندان تئاتر می دانند که هنر تئاتر باید با احترام به فرهنگ ملی راستگو باشد و بی تردید هیچ یک از هنرمندان راستین این حوزه علیه اعتقادات ملی و شرعی و عرفی مبادرت به تولید اثر نخواهند کرد.
ارسال نظر